ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Έναρξη συνόδου: εκλογή δύο νέων αντιπροέδρων του ΕΚ

Ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, ανακοίνωσε ότι δύο νέοι αντιπρόεδροι του Σώματος θα εκλεγούν την Τετάρτη μετά από ψηφοφορία.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 8.30μμ (ώρα Γαλλίας). Οι ψηφοφορίες για την εκλογή των δύο νέων αντιπροέδρων θα γίνουν την Τετάρτη στις 12.30μμ (ώρα Γαλλίας).

Σε συνέχεια του σοβαρού σεισμού που έπληξε το Ιράν και το Ιράκ, ο Πρόεδρος Ταγιάνι σημείωσε ότι απέστειλε δύο συλλυπητήριες επιστολές στους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εισερχόμενοι ευρωβουλευτές

Thomas Waitz (Πράσινοι, Αυστρία)

Ivari Padar (Σοσιαλιστές, Εσθονία)

Απερχομένοι ευρωβουλευτές

Ulrike Lunacek (Πράσινοι, Αυστρία)

Elisabeth Köstinger (ΕΛΚ, Αυστρία)

Marju Lauristin<http://www.europarl.europa.eu/meps/en/124698/Marju_LAURISTIN_home.html> (Σοσιαλιστές, Εσθονία) Δεν υπήρξαν αλλαγές στην ημερήσια διάταξη.

Αιτήματα των επιτροπών για έναρξη τριμερών διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο και την Επιτροπή Οι αποφάσεις των διαφόρων κοινοβουλευτικών επιτροπών<http://www.europarl.europa.eu/plenary/en/infos-details.html?id=14761&type=Flash> για την έναρξη των διοργανικών διαπραγματεύσεων (άρθρο 69γ) δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ολομέλειας.

Εάν δεν υπάρξει κανένα αίτημα Τρίτη τα μεσάνυχτα για να τεθούν οι αποφάσεις αυτές σε ψηφοφορία στην ολομέλεια, τότε οι επιτροπές μπορούν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις.