ΒΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΩΦ 2017 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.12 ΣΤΙΣ 11.00 – ΑΜΑΛΙΑΣ 8 – ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση για την απονομή του βραβείου Ζαχάρωφ 2017, για την ελευθερία της σκέψης, την Παρασκευή 15.12.2017 και ώρα 11.00 (Αμαλίας 8 – Σύνταγμα). Η απονομή του βραβείου Ζαχάρωφ θα γίνει από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, σε πανηγυρική συνεδρίαση στο πλαίσιο της Συνόδου Ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο.

 

Η εκδήλωση στην Αθήνα γίνεται σε συνδυασμό με την απονομή διπλωμάτων επιβράβευσης των «καθηγητών – πρέσβεων του ΕΚ» και των «μαθητών – πρέσβεων του ΕΚ» που συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κατά τη σχολική περίοδο 2016 – 2017. Το εν λόγω δίκτυο, περιλαμβάνει 40 διαπιστευμένα και 62 υποψήφια λύκεια από όλη τη χώρα. Τα διπλώματα θα απονείμει ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημήτρης Παπαδημούλης.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και οι «καλύτερες πρακτικές», από τις δράσεις των σχολείων στο πλαίσιο του προγράμματος.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Facebook<https://www.facebook.com/EPHellas/> και στον ιστότοπο www.europeforall.gr<http://www.europeforall.gr>

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βραβείο Ζαχάρωφ 2017 http://www.europarl.europa.eu/sakharovprize/en/home/the-prize.html

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στους δημοσιογράφους και εκπροσώπους των ΜΜΕ, καθώς και στο κοινό.

 

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, για λόγους ασφαλείας, είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου κατά την είσοδο στο κτίριο.