Δηλώσεις Προέδρου Γιούνκερ και Επιτρόπου Αβραμόπουλου για την απώλεια του Γρηγόρη Βάρφη, πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου

Κηδεύεται στην  Αίγινα, ο Γρηγόρης Βάρφης που έφυγε από τη ζωή στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο Βάρφης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής -της τότε ΕΟΚ- από το 1985 μέχρι το 1989 ενώ συνετέλεσε εν γένει στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας ως Υφυπουργός Συντονισμού (21 Οκτωβρίου 1981 – 2 Ιανουαρίου 1982), Υφυπουργός Εξωτερικών (2 Ιανουαρίου 1982 – 17 Ιανουαρίου 1984) και Ευρωβουλευτής (1984 – 1985).

Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην Επιτρόπου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τονίζοντας τον  καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στο σχεδιασμό και την προώθηση των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων.

Διαβάστε τη δήλωση του Προέδρου Γιούνκερ εδώ:  http://europa.eu/rapid/press-release_STATEMENT-17-3195_el.htm.

Δήλωση εξέδωσε επίσης  ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην οποία αναφέρεται στη συμβολή του Γρηγόρη Βάρφη  «στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδος, για την ένταξη της οποίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια υπήρξε ένας από τους βασικούς συντελεστές».

Η πλήρης δήλωση του Επιτρόπου Αβραμόπουλου είναι διαθέσιμη εδώ: https://avramopoulos.gr/el/content/dilosi-eyropaioy-epitropoy-dimitri-avramopoyloy-gia-tin-apoleia-toy-grigori-varfi-1192017