Δημόσια συζήτηση με τον GUY VERHOFSTADT με αφορμή το βιβλίο του «ΞΥΠΝΑ ΕΥΡΩΠΗ! ΕΝΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ»

guyΔημόσια συζήτηση με τον Guy Verhofstadt, τέως Πρωθυπουργό του Βελγίου και Πρόεδρο της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 και ώρα 17:30 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και φιλοξενεί το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Guy Verhofstadt θα μιλήσει για το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και θα παρουσιάσει την πρότασή του για μια «μεταεθνική» Ευρώπη με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Ξύπνα Ευρώπη! Ένα μανιφέστο για μία άλλη Ευρώπη», που έχει συγγράψει από κοινού με τον Daniel Cohn-Bendit, Συμπρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας Ηλίας Ευθυμιόπουλος. Μετά από τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα

Λίγα λόγια για τον GuyVerhofstadt

O Guy Verhofstadt (1953) διετέλεσε Πρωθυπουργός του Βελγίου από το 1999 έως το 2008 και σήμερα είναι ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου (ALDE).

Οι Guy Verhofstadt και Daniel Cohn-Bendit είναι φέτος υποψήφιοι για το Βραβείο European Leader Award 2013. Ο νικητής του Βραβείου θα ανακοινωθεί στις 6 Ιουνίου 2013 στις Βρυξέλλες. Περισσότερα για το Βραβείο μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο: http://www.stateoftheeu.eu/european-leader-award-2013/

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος           (+30) 210 32 71 011  (Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου                (+30) 6973 699 886  (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα           (+33) 3 881 73822    (Στρασβούργο)
e-mail : constantinos.tsoutsoplides@europarl.europa.eu

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας            (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης         (+30) 6943 100 303  (κινητό)
του ΕΚ στην Ελλάδα                                 (+33) 3 881 74356    (Στρασβούργο)
e-mail : leonidas.antonakopoulos@europarl.europa.eu

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:http://www.europarltv.europa.eu/

Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.gr/

Με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε..  Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.