Διεθνής Ημερίδα Τύπου και ΜΜΕ «Μεταναστευτική Πολιτική της ΕΕ: Προκλήσεις και Προοπτικές» Παρασκευή 19/6/2015, 9:30 Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Αμαλίας 8, Σύνταγμα


eu-migrationΤο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουν διεθνή ημερίδα με θέμα: «Η Μεταναστευτική Πολιτική της ΕΕ: Προκλήσεις και Προοπτικές».
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Γραφείου του ΕΚ στην Αθήνα την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 09:30.

 

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι Αρχών, φορέων και ΜΚΟ από την Ελλάδα και την Κύπρο. Κεντρική ομιλία θα εκφωνήσει ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ έχει κληθεί να συμμετάσχει ως ομιλήτρια η Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Αναστασία Χριστοδουλοπούλου.

 

Στις εργασίες θα συμμετάσχουν επίσης ως ομιλητές Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές.

 

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.

 

Επισυνάπτεται σχέδιο προγράμματος της εκδήλωσης.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα ζωντανά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.ustream.tv/channel/europarlgr

 

Μπορείτε επίσης να υποβάλλετε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ημερίδας χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς twitter:

 

Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο: @EP_Hellas

Αντιπροσωπεία Επιτροπής: @EEAthina

 

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :

 

http://www.europarltv.europa.eu/

 

Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.gr/

 

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της ΕΕ.  Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το ΕΚ διασφαλίζει ότι η ΕΕ λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   @EP_Hellas

http://www.facebook.com/GrafeioEurwpaikouKoinovoulioustinElladaPage

https://www.youtube.com/user/europarlgr

https://instagram.com/ephellas/