Διοργάνωση Ημερίδας για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 28 & 29 Μαΐου 2015

EUROPEAN MARITIME DAY 2015Ο Δήμος Πειραιά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στο Συνέδριο για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη). To κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι:

 «Λιμάνια και ακτές: Οι πύλες της Θαλάσσιας Ανάπτυξης».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου στο: http://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en/programme-schedule

Οι Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα διαπιστεύονται κατά την είσοδό τους στον χώρο του Συνεδρίου.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 στον Πειραιά

Από τις 28 έως τις 31 Μαΐου 2015,  ο Πειραιάς γίνεται η Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, φιλοξενώντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, την μεγαλύτερη εκδήλωση της Ευρώπης για τη θάλασσα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή συνδιάσκεψης και εργαστηρίων διαλόγου, παρουσίαση καλών πρακτικών και συνεργασίας μεταξύ πολιτικών, ειδικών, εκπροσώπων φορέων χάραξης πολιτικής, εκπροσώπων παραγωγικών κλάδων και εκπροσώπων της κοινωνίας πολιτών, σε σχέση με τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη της αποκαλούμενης Γαλάζιας Οικονομίας.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί ειδική έκθεση αφιερωμένη στα ζητήματα της ευρωπαϊκής θαλάσσιας οικονομίας στο Μέγαρο Μουσικής αλλά και πληθώρα εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό που θα γίνουν στον Πειραιά (30 & 31 Μαΐου 2015).

 

Περισσότερες πληροφορίες

Εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα «European Maritime Day»: www. ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en

Επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας»: www.emdpiraeus.gr , «European Maritime Day Piraeus»

Για να μένετε ενημερωμένοι ακολουθείτε το #Piraeus2015