Εκδήλωση με θέμα: «Επενδυτικές Ευκαιρίες στις Αναδυόμενες Αγορές», πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2013, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

bricsΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT E.B.E.A., σε μια προσπάθεια παρουσίασης των επιχειρηματικών ευκαιριών, που προσφέρουν οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική), διοργάνωσαν σε συνεργασία με την εταιρεία KPMG, εκδήλωση με θέμα: «Επενδυτικές Ευκαιρίες στις Αναδυόμενες Αγορές».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 15.30, στην Αίθουσα «Ερμής» του Μεγάρου του Ε.Β.Ε.Α. επί της οδού Ακαδημίας 7, στον 6ο όροφο.

Η εκδήλωση απευθύνονταν σε εξωστρεφείς επιχειρηματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους προς την κατεύθυνση των αναπτυσσόμενων αγορών των χωρών BRICS, καθώς οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις των καιρών το υποδεικνύουν.

Στην εκδήλωση προλόγισαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Κ.Ε.Ε.Ε. και  Ε.Β.Ε.Α. και ο κ. Βαγγέλης Αποστολάκης, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Συμβουλευτικού Τμήματος της KPMG.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι Εκπρόσωποι των Πρεσβειών των αντίστοιχων, χωρών BRICS, έμπειρα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, επιχειρηματίες και στελέχη της KPMG, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προκλήσεις και τα εμπόδια που παρουσιάζουν οι αγορές των εν λόγω χωρών, αλλά και ανέδειξαν τις τρέχουσες και τις επικείμενες χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, όπως η ΕΤΕπ, καθώς και τις χρηματοδοτήσεις από σημαντικούς Διεθνείς Οργανισμούς  προς τις χώρες αυτές.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα και η συμμετοχή για τους ενδιαφερόμενους ήταν ελεύθερη.

Την  εκδήλωση παρακολούθησε σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών και αναπτύχθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, με αφορμή σημαντικά ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες προς τους ομιλητές που ανέπτυξαν τα σχετικά θέματα.

Στον παρακάτω ιστότοπο μπορείτε να διαβάσετε την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση στην εν λόγω εκδήλωση, του Προέδρου της Κ.Ε.Ε.Ε. και Ε.Β.Ε.Α., κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, για τις “ευκαιρίες και τις προκλήσεις” που παρουσιάζουν οι αγορές των χωρών BRICS, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Ε.Β.Ε.Α. “ΑΝΑΠΤΥΞΗ”, στη μηνιαία έκδοση του Νοεμβρίου 2013.

http://www.acci.gr/acci/Portals/0/Journals/AN/2013/1113/index.html#18