Εκδήλωση με θέμα: «Ευρωπαϊκά Προγράμματα Κινητικότητας Φοιτητών & Ερευνητών», Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

 foitites ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Ευρωπαϊκά Προγράμματα Κινητικότητας 

Φοιτητών & Ερευνητών

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

 

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε Ημερίδα με θέμα: «Ευρωπαϊκά Προγράμματα Κινητικότητας  Φοιτητών & Ερευνητών». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00-20:00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κων/νου 48, Αθήνα, πλησίον του σταθμού μετρό «Ευαγγελισμός»).

 

Την εκδήλωση θα ανοίξουν με χαιρετισμό ο Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ.

 

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των ευκαιριών χρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Κινητικότητας, Erasmus+ και Marie Sklodowska Curie Actions. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί αρχικά το Πρόγραμμα Erasmus+ για τον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το Erasmus+ συνδέεται άρρηκτα με το πρόγραμμα Erasmus και επιχορηγεί την κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης σε χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα αλλά πλέον και σε όλο τον κόσμο.

 

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των προκηρύξεων που περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα εργασίας 2016/2017 των δράσεων Marie Sklodowska-Curie στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, οι οποίες προωθούν την κινητικότητα των ερευνητών εντός και εκτός Ευρώπης, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την προσέλκυση ή τον επαναπατρισμό των καλύτερων ερευνητών από άλλες χώρες στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το νέο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», υποστηρίζοντας την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα.

 

Η Ημερίδα θα κλείσει με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στην οποία φοιτητές και ερευνητές, που έχουν επωφεληθεί από τα παραπάνω προγράμματα, θα μιλήσουν για την εμπειρία τους.  Επίσης, εκπρόσωποι των Εθνικών Σημείων Επαφής θα μιλήσουν για την υποστήριξη που παρέχουν οι φορείς αυτοί στους δικαιούχους.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, με online εγγραφή, διατίθενται στην ιστοσελίδα http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2015-12-10.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω live streaming στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live.

Περισσότερες πληροφορίες: κα Μαριάννα Βασιλοπούλου, τηλ. 2107257110, e-mail:  europe.direct@eliamep.gr.