Ελλάδα: Συζήτηση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων του προγράμματος στήριξης

ellada_europi_simaiesΟι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων του ελληνικού προγράμματος στήριξης την Τρίτη 10 Μαΐου στις 3μμ  (ώρα Γαλλίας) στο Στρασβούργο με τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί. Οι ευρωβουλευτές συμμετείχαν πρόσφατα σε μία διερευνητική αποστολή στην Ελλάδα στα πλαίσια της νεοσυσταθείσας Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα (Financial Assistance Working Group – FAWG).

Η Ελλάδα και οι πιστωτές της, προσπαθούν να ολοκληρώσουν την πρώτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος (πρόγραμμα που προβλέπει την εκταμίευση ποσού μέχρι 86 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2018).

Ομάδα Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα

Στις 21 Ιανουαρίου 2016 η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση του κοινοβουλευτικού ελέγχου των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας σε επίπεδο ΕΕ. Τα μέτρα αυτά περιλάμβαναν και τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας εργασίας στα πλαίσια της επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, η οποία θα πραγματοποιεί και διερευνητικές αποστολές στις χώρες που λαμβάνουν προγράμματα στήριξης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά μέσω του EP Live και του EbS+