Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατίας και των φυσικών καταστροφών

Ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, ζήτησε κατά την έναρξη της συνόδου να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων και των φυσικών καταστροφών.

Ο Πρόεδρος Ταγιάνι επεσήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει τις πράξεις απάνθρωπης βίας και εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων της Βαρκελώνης, του Cambrils και του Turku. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει την αλληλεγγύη του και στις μη ευρωπαϊκές χώρες που έχουν δεχθεί τρομοκρατικές επιθέσεις, πρόσθεσε ο κ. Ταγιάνι.

«Για άλλη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να θυμηθούμε τα αθώα θύματα της δολοφονικής μανίας της τρομοκρατίας», δήλωσε ο ίδιος.

«Κάθε επίθεση εντείνει την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία και την ελπίδα μας για έναν καλύτερο κόσμο. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στην τρομοκρατία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΚ.

Το ΕΚ τήρησε ενός λεπτού σιγή και για τα θύματα των φυσικών καταστροφών που έπληξαν ευρωπαϊκά εδάφη, τις ΗΠΑ και τα νησιά της Καραϊβικής.

Εισερχόμενοι ευρωβουλευτές

Nosheena Mobarik (ΕΣΜ, ΗΒ) από τις 8 Σεπτεμβρίου Jonathan Bullock (ΕΕΑΔ, ΗΒ) από την 1η Αυγούστου Dennis Radtke (ΕΛΚ, Γερμανία) από τις 24 Ιουλίου France Jamet (Η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας, Γαλλία) από τις 21 Ιουλίου Wajid Khan (Σοσιαλιστές, ΗΒ) από τις 29 Ιουνίου Απερχόμενοι ευρωβουλευτές Ildikó Gáll-Pelcz (ΕΛΚ, Ουγγαρία) από τις 31 Αυγούστου Petr Mach (ΕΕΑΔ, Τσεχία) από τις 31 Αυγούστου Roger Helmer (ΕΕΑΔ, ΗΒ) από τις 31 Ιουλίου Louis Aliot (Η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας, Γαλλία) από τις 20 Ιουλίου Mariya Gabriel (ΕΛΚ, Βουλγαρία) από τις 6 Ιουλίου Herbert Reul (ΕΛΚ, Γερμανία) από τις 6 Ιουλίου Αιτήματα των επιτροπών για έναρξη τριμερών διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο και την Επιτροπή Οι αποφάσεις των διαφόρων κοινοβουλευτικών επιτροπών<http://www.europarl.europa.eu/plenary/en/infos-details.html?id=13921&type=Flash> για την έναρξη των διοργανικών διαπραγματεύσεων (άρθρο 69γ) δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ολομέλειας.

Εάν, εντός 24 ωρών (Τρίτη τα μεσάνυχτα), δεν υπάρξει κανένα αίτημα να τεθούν οι αποφάσεις αυτές σε ψηφοφορία στην ολομέλεια, τότε οι επιτροπές μπορούν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις.