Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Πιερ Μοσκοβισί   (28-29 Νοεμβρίου 2016)

pier moskovisiΟ Επίτροπος, κ. Πιερ Μοσκοβισί, αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2016.

 

Το πρόγραμμα συναντήσεων του Επιτρόπου στην Αθήνα θα έχει ως εξής:

 

Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο Επίτροπος κ. Mοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 17:00, Μέγαρο Μαξίμου).

 

Νωρίτερα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δήμο Παπαδημητρίου (ώρα 15:00, στο Υπουργείο) ενώ αργότερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο (ώρα 18:15, στο Υπουργείο).

 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Επίτροπος θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία, κατά τη διάρκεια δείπνου, που οργανώνεται στο πλαίσιο του Συνεδρίου «THE GREEK ECONOMY CONFERENCE« από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο (ώρα 20:30, ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental«).

 

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ο Επίτροπος Μοσκοβισί, θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ και αμέσως μετά θα συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Εφη Αχτσιόγλου (ώρα 10:15, στο Υπουργείο)

 

Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (ώρα 11:15), την οποία σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε (βλ. συνημμένη πρόσκληση).

 

Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Γέρακα (ώρα 14.00, Αισώπου 11Β, Γέρακας), πρότυπο έργου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (πρόγραμμα Jessica).

 

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου Pierre Moscovici, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

«Κατά τα χρόνια της θητείας του  στην Επιτροπή Γιούνκερ, ο Πιερ Μοσκοβισί έχει επισκεφτεί πολλές φορές τη χώρα μας, δηλώνοντας την υποστήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλεται αλλά και συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην πρόοδο των διαδικασιών. Βρισκόμαστε, και πάλι, σε μια κρίσιμη καμπή, λίγο πριν την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, για την οποία όλες οι πλευρές εργάζονται εντατικά. Την έγκαιρη επίτευξη ευρύτερης  συμφωνίας στήριξε εξαρχής και συνεχίζει αποδεδειγμένα να στηρίζει ο Επίτροπος Μοσκοβισί ώστε να βγει  η Ελλάδα οριστικά από τη κρίση, προσελκύοντας  επενδύσεις και δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης».

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Επίτροπο Pierre Moscovici μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση

http://ec.europa.eu/commission/2014-2019/moscovici_en

Ακολουθήστε τον Επίτροπο Moscovici στο Facebook και το Twitter

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

κ. Πάνος Καρβούνης

 σας προσκαλεί να συμμετάσχετε

 σε  Συνέντευξη Τύπου

 του Επιτρόπου κ. Pierre Moscovici,

αρμόδιου για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και τα Τελωνεία

την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 11:15

στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα

(Βασιλίσσης Σοφίας 2, Αίθουσα  «Γ. Σιώτης»)

 

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία αγγλικά/ελληνικά/αγγλικά

 Παράκληση να δηλώσετε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Anna.Efstathiou@ec.europa.eu

ή στα τηλέφωνα 210 7272105 & 210 7272108