Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη (19 Απριλίου 2016)

xristos stylianidisΟ Επίτροπος, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα, αύριο Τρίτη 19 Απριλίου.

Ο Επίτροπος επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου να υπογράψει συμφωνίες με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και 6 μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις, με σκοπό την παροχή, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγεί απευθείας ανθρωπιστική βοήθεια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο κ. Στυλιανίδης θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κ. Ιωάννη Μουζάλα (ώρα 08.00, στο Υπουργείο).

Θα ακολουθήσει κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (βλ. συνημμένη πρόσκληση).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

σας προσκαλεί σε κοινή Συνέντευξη Τύπου

του Επιτρόπου, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, αρμόδιου για την Ανθρωπιστική

Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων

και

του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Ιωάννη Μουζάλα,

αρμόδιου για την Μεταναστευτική Πολιτική

την Τρίτη 19 Απριλίου και ώρα 10:00

στα γραφεία της (Βασ. Σοφίας 2, Αίθουσα «Γ. Σιώτη»)

Παράκληση να δηλώσετε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στο e-mail: Denise.Couyoufa@ec.europa.eu<mailto:Denise.Couyoufa@ec.europa.eu> ή στο τηλέφωνο 210 7272105 (κυρία Ντ. Κουγιούφα)

Το πρόγραμμα του Επιτρόπου κ. Στυλιανίδη θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Ιωάννη Μουζάλα και τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη.

Σημαντική σημείωση: Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που επιθυμούν να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Ελαιώνα, παρακαλούνται να δηλώσουν απαραίτητα τη συμμετοχή τους, το αργότερο έως σήμερα το απόγευμα στις 16.00, στο τηλέφωνο 210 7272105 (κυρία Κουγιούφα) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Denise.Couyoufa@ec.europa.eu<mailto:Denise.Couyoufa@ec.europa.eu>

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Στυλιανίδη, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

«Η αλληλεγγύη βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου εργαλείου που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης εντός της Ευρώπης. Κοινός στόχος όλων μας είναι  η αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα. Με την αυριανή παρουσία του Επιτρόπου Στυλιανίδη στη χώρα μας και την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών με εξειδικευμένους παρόχους ανθρωπιστικής βοήθειας γίνονται επιπλέον ουσιαστικά βήματα ώστε να ενισχυθούν οι οικονομικές και διοικητικές ικανότητες της Ελλάδας στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποιεί ικανό αριθμό στελεχών της στον τομέα της διαχείρισης ανθρωπιστικών κρίσεων με στόχο το συντονισμό και την έγκαιρη τελεσφορία όλων των σχετικών δράσεων».