Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Miguel Arias CAÑETE, 19-20 Ιανουαρίου 2017

Ο Επίτροπος, κ. Miguel Arias Cañete, αρμόδιος για τη Δράση για το Κλίμα και την Ενέργεια,πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2107. Το πρόγραμμα συναντήσεων του Επιτρόπου στην Αθήνα θα έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, ο Επίτροπος κ. Cañete, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο του προγράμματός του, ο κ. Cañete, θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη (στο Υπουργείο) ενώ στις 12:15, το μεσημέρι, ο Επίτροπος και ο Υπουργός θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων των γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8) – βλ. συνημμένη πρόσκληση.

Το απόγευμα της Πέμπτης 19/1, ο κ. Cañete θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας και αμέσως μετά με τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της «Νέας Δημοκρατίας», κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο Επίτροπος κ. Cañete θα απευθύνει ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος (ώρα 09.30, Αίθουσα Γερουσίας) ενώ αμέσως μετά θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Cañete, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

«Ο τομέας της ενέργειας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της χώρας λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, που την αναδεικνύει σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο, και του πλούτου που διαθέτει – τόσο σε συμβατικές όσο και σε εναλλακτικές, «πράσινες» μορφές ενέργειας. Στην πρώτη του επίσκεψη στην χώρα μας, ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Κανιέτε θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία στο ανώτερο επίπεδο αλλά και με φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος – τομείς που, επιπλέον, μπορούν να φέρουν σημαντικές επενδύσεις με βάθος χρόνου και αποδόσεων. Στόχος όλων μας είναι η ελληνική οικονομία να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική μέσα από φθηνή, προσβάσιμη και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια».

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

κ. Πάνος Καρβούνης

σας προσκαλεί να συμμετάσχετε

σε κοινή Συνέντευξη Τύπου

του Επιτρόπου κ. Miguel Arias Cañete,

αρμόδιου για τη Δράση για το Κλίμα και την Ενέργεια,

και

του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργου Σταθάκη

 την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 12:15.

Στην Αίθουσα Συνεδριάσεων των γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

(Αμαλίας 8, Αθήνα)

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία αγγλικά/ελληνικά/αγγλικά

 Παράκληση να δηλώσετε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Denise.Couyoufa@ec.europa.eu ή στο τηλέφωνο 210 7272105