Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη του Επιτρόπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη (Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016)

xristos stylianidisΟ Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, θα βρίσκεται στην Ελλάδα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, προκειμένου να επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 10/9 και ώρα 14.30 , ο Επίτροπος θα εγκαινιάσει το Περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κ. Ιωάννη Μουζάλα.

Μετά τις σύντομες δηλώσεις στα εγκαίνια του περιπτέρου της Επιτροπής θα ακολουθήσει κοινή Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου κ. Στυλιανίδη και του Υπουργού κ. Μουζάλα, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. (βλ. συνημμένη πρόσκληση).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

σας προσκαλεί σε κοινή Συνέντευξη Τύπου

του Επιτρόπου, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, αρμόδιου για την Ανθρωπιστική

Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων

και

του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Ιωάννη Μουζάλα,

αρμόδιου για την Μεταναστευτική Πολιτική

το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00

στην Αίθουσα C του Συνεδριακού Κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» (εντός χώρου ΔΕΘ)

στον 2ο όροφο του Περιπτέρου 8

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που δεν έχουν ήδη διαπίστευση για τη ΔΕΘ και επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Συνέντευξη θα πρέπει απαραίτητα να επικοινωνήσουν

με την κυρία Ελένη Υψηλάντου, τηλεφωνικά (τηλ.2310 291612) ή στο e-mail press@helexpo.gr<mailto:press@helexpo.gr>

 

Ενόψει της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη,  ο Επίτροπος κ. Στυλιανίδης δήλωσε:

H στήριξη της Eυρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού είναι συνεχής. Κοινή μας προτεραιότητα είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, ιδιαίτερα ενόψει του χειμώνα. Σε αυτό ακριβώς στοχεύει η πρόσθετη ευρωπαϊκή βοήθεια που θα ανακοινωθεί το Σάββατο .

Από πλευράς του, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

«Φέτος, για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θα εκπροσωπηθεί δε από τον κ. Χρήστο Στυλιανίδη, Επίτροπο αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, έναν άνθρωπο η προσωπική και ουσιαστική συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική στη στήριξη της χώρας μας στο προσφυγικό. Συγκεκριμένα, για να στηρίξει την Ελλάδα, η Επιτροπή έχει χορηγήσει από τις αρχές του 2015<http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/european-agenda-migration/background-information/docs/20160901/factsheet_managing_refugee_crisis_eu_financial_support_greece_-_update_el.pdf> πάνω από 352 εκατ. ευρώ σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης ενώ 509 εκατ. ευρώ διατίθενται στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για το 2014-2020. Μέσω δε του μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης έχουν ήδη διατεθεί 83 εκατομμύρια ευρώ το 2016<http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-1447_en.htm> ειδικά για τον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας. Με τα κονδύλια αυτά αλλά και την απολύτως απαραίτητη εντατικοποίηση των ενεργειών όλων των κρατών μελών, οι συνέπειες της προσφυγικής κρίσης, τόσο για αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όσο και για τις χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, που τους υποδέχονται, μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά και ουσιαστικά».