Επίσκεψη της Επιτρόπου της ΕΕ κ. Věra Jourová στην Αθήνα (12/9/2016)

vera-jourovaΗ Ευρωπαία Επίτροπος, κ. Věra Jourová, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα, τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Επίτροπος Jourová θα συναντηθεί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο (ώρα 09.00) και στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα Αττικής (ώρα 10.30).

Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου της Επιτρόπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (βλ. συνημμένη πρόσκληση).

 

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Επίτροπος θα συναντηθεί με εκπροσώπους ΜΚΟ στα πλαίσια συζήτησης με θέμα «Η μετανάστευση, εστιάζοντας στην προστασία των ανηλίκων και άλλων ευάλωτων ομάδων» (ώρα 14.30).

 

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτρόπου κ. Jourová, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

 

«Τη Δευτέρα υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Επίτροπο Γιούροβα, αρμόδια για θέματα δικαιοσύνης, καταναλωτών και ισότητας των φύλων. Η Επίτροπος έχει ένα εξαιρετικά διευρυμένο χαρτοφυλάκιο με άμεσο στόχο την προστασία του Ευρωπαίου πολίτη σε ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων και τομέων, με ισχυρό αντίκτυπο στην καθημερινότητά του. Κατά την επίσκεψή της η Επίτροπος Γιούροβα θα συζητήσει, εκτός των άλλων, θέματα προστασίας των ανήλικων και άλλων ευπαθών ομάδων στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης.  Σύμφωνα με πρόσφατη διαδικασία προκαταγραφής, στην ηπειρωτική Ελλάδα μόνο υπάρχουν πάνω από χίλια ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες ή μετανάστες.  Τα παιδιά αυτά είναι μεταξύ εκείνων που διατρέχουν σαφώς το μεγαλύτερο κίνδυνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι νομικά και ηθικά υπόχρεη να σταθεί πλάι τους».

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου

της Επιτρόπου, κ. Věra Jourová, αρμόδιας για θέματα Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων

τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30

στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Βας. Σοφίας 2 – Αίθουσα Σιώτη)

 

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία αγγλικά/ελληνικά/αγγλικά

Παράκληση να δηλώσετε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στο email: Vasiliki.MISSIRA@ext.ec.europa.eu

ή

στο τηλέφωνο 210 7272120 (κυρία Β. Μισσιρά)