Επίσκεψη της Ύπατης Εκπροσώπου και Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Federica MOGHERINI στην Αθήνα (21/7/2017)

H Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής & πολιτικής ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Federica Mogherini, θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 21 Ιουλίου 2017.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η κ. Μogherini θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο (ώρα 9:30, Προεδρικό Μέγαρο) και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 12:00, Μέγαρο Μαξίμου).

Επίσης, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά. Μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο (ώρα 13:30, Υπουργείο Εξωτερικών).

 

Τέλος, νωρίτερα την ίδια μέρα, η κ. Mogherini θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων και θα απευθύνει ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με θέμα «Κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας της ΕΕ» (ώρα 10:00, Αίθουσα Γερουσίας).

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Mogherini στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

« H  Ευρωπαϊκή Ένωση απολαμβάνει μεν την διαρκή ειρήνη που ενέπνευσε τους οραματιστές της, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερες προκλήσεις  σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας εξαιτίας των κρίσεων, απειλών και εμπόλεμων καταστάσεων εκτός των συνόρων της. Είναι ιδιαίτερου συμβολισμού και μείζονος σημασίας η επίσκεψη της  Ύπατης Εκπροσώπου και Αντιπροέδρου  της ΕΕ  Φεντερίκα Μογκερινι στη χώρα μας, σε μια τόσο ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή. Υπογραμμίζει την παρά τω πλευρώ της Ελλάδας στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνούς ασφάλειας και συνεργασίας. Την καλωσορίζω και είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει σε αυτή την συγκυρία επί τα βελτίω η παρουσία και οι επαφές της εδώ». 

Περισσότερες πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες για την Ύπατη Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της ΕΕ, κ. Φεντερίκα Μογκερίνι

Ιστότοπος Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (EAAS)