Επίσκεψη του Επιτρόπου κ. Pierre MOSCOVICI στην Αθήνα (24-25/7/2017)

Ο Επίτροπος, κ. Pierre Moscovici, αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία, επισκέπτεται την Αθήνα τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017.

Τη Δευτέρα ο Επίτροπος Moscovici θα έχει δείπνο εργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη.

Την Τρίτη 25/7, ο κ. Moscovici θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο (ώρα 8:00, Προεδρικό Μέγαρο) και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 12:00, Μέγαρο Μαξίμου).

Επίσης, o Ευρωπαίος Επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Τέλος, στις 10:45 της ίδιας μέρας, ο Επίτροπος Moscovici θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (βλ. πρόσκληση κάτωθι).

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Moscovici στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

« Η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης σε συνδυασμό με την έξοδο από τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος αλλά και πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν την αξιοποίηση του σχεδίου Γιούνκερ στην Ελλάδα – όπως πχ η συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 24 εκατ. για τα αιολικά πάρκα- επισφραγίζουν την αναγνώριση των προσπαθειών των Ελλήνων.  Αυτό σηματοδοτεί όμως και η επικείμενη επίσκεψη του Επιτρόπου Μοσκοβισί.  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και προσωπικά ο Επίτροπος Μοσκοβισί στήριξαν διαχρονικά την Ελλάδα σε όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια με πίστη και υπευθυνότητα και θα συνεχίσουν, εν όψει της προσεχούς λήξης του 3ου προγράμματος, να στηρίζουν αποφασιστικά την οικονομική επανεκκίνησή της χώρας με πόρους αλλά και τεχνική βοήθεια. Παράλληλα βέβαια, η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις σε καίριους τομείς ώστε να διορθώσουμε στρεβλώσεις και παθογένειες που μας κρατούν πίσω«. 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

κ. Πάνος Καρβούνης

 σας προσκαλεί να συμμετάσχετε

σε Συνέντευξη Τύπου

του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Pierre Moscovici,

αρμόδιου για τις Οικονομικές & Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία

την Τρίτη 25 Ιουλίου και ώρα 10:45

στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία

 

Παράκληση να δηλώσετε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στο email Vasiliki.MISSIRA@ext.ec.europa.eu και στο τηλέφωνο 210 7272105