ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ Αθήνα 3-4 Νοεμβρίου 2016

isotitaΣυνέντευξη Τύπου Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 12:00

Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αμαλίας 8 – Σύνταγμα (είσοδος Ξενοφώντος 2)

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα στις 3 & 4 Νοεμβρίου 2016. Επικεφαλής της Ομάδας των ευρωβουλευτών θα είναι η κ. Constance LE GRIP (Γαλλία – ΕΛΚ).

Οι ευρωβουλευτές θα έχουν σειρά επαφών με τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές καθώς και με εκπροσώπους ΜΚΟ και θα επικεντρωθούν στις συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας, ιδιαίτερα των γυναικών και ανηλίκων προσφύγων-μεταναστών. Επίσης, θα επισκεφθούν εγκαταστάσεις υποδοχής στο Ελληνικό, στον Ελαιώνα και Σκαραμαγκά.

Από ελληνικής πλευράς την αποστολή θα συνοδεύσουν οι ευρωβουλευτές Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη, Εύα Καϊλή, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Μιλτιάδης Κύρκος. Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 12.00, η Αντιπροσωπεία του ΕΚ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα – Αμαλίας 8, Σύνταγμα.