Ευρωπαϊκός διαγωνισμός φωτογραφίας: «Η Ευρώπη μου, τα Δικαιώματά μου»

Ο φετινός ευρωπαϊκός διαγωνισμός φωτογραφίας φέρει τον τίτλο «Η Ευρώπη μου, τα Δικαιώματά μου» και αφορά στο εξαιρετικά ευαίσθητο και καίριο ζήτημα των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πέραν αυτής. Στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας http://pescor.eu/myeumyrights οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες καθώς και ιδέες για να εμπνευστούν.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχει κάθε κάτοικος ενός από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, ηλικίας 18 ετών και άνω. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός τόσο στους ερασιτέχνες όσο και στους επαγγελματίες φωτογράφους.

Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 30η Ιουνίου 2017 και ώρα 23.59 (ώρα Βρυξελλών). Επιτρέπεται μόνο μία φωτογραφία ανά συμμετέχοντα. Προβλέπονται τρία βραβεία της κριτικής επιτροπής και ένα βραβείο του κοινού.

Η ψηφοφορία του κοινού θα διοργανωθεί κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου του 2017.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του 2017. Οι τρεις νικητές του βραβείου της κριτικής επιτροπής θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες την εβδομάδα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων, που προβλέπεται για τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2017.