Η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Θεσσαλονίκη 17-19 Ιουνίου 2015

amfipoliΤη Βεργίνα και την Αμφίπολη θα επισκεφτούν ευρωβουλευτές, μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προσεχή εβδομάδα (17-19 Ιουνίου 2015). Επικεφαλής της εξαμελούς αντιπροσωπείας θα είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ιταλίδα ευρωβουλευτής, κα. Silvia Costa.

 

Συμμετέχουν επίσης οι Έλληνες ευρωβουλευτές, Θοδωρής Ζαγοράκης και Γιώργος Γραμματικάκης, τακτικά μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΚ. Οι ευρωβουλευτές θα έχουν επίσης συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

 

Στο τέλος της επίσκεψης η Αντιπροσωπεία του ΕΚ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 14:00 στο Δημαρχείο (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 1, 54640 Θεσσαλονίκη).

 

Στο περιθώριο της επίσκεψης η Πρόεδρος Silvia Costa και οι Έλληνες ευρωβουλευτές θα συμμετάσχουν ως ομιλητές σε εκδήλωση (εσπερίδα διαλόγου) που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 34ου φεστιβάλ  βιβλίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο υποστηρίζουν και συμμετέχουν με περίπτερο ενημερωτικού υλικού η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 

Η εσπερίδα διαλόγου με θέμα «Νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ΕΕ: ευκαιρίες για τους νέους», θα λάβει χώρα την Τετάρτη 17  Ιουνίου 2015, στις 20:30, στην Παραλία του Λευκού Πύργου, εξέδρα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Βιβλίου (Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου). Διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα και απευθύνεται στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στους νέους. Θα συμμετάσχουν επίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, πανεπιστημιακοί, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπρόσωποι οργανώσεων νεολαίας.

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :

http://www.europarltv.europa.eu/

Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.gr/

 

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε..  Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

@EP_Hellas

  http://www.facebook.com/GrafeioEurwpaikouKoinovoulioustinElladaPage