Η συζήτηση για την Κατάσταση της Ένωσης από τις πλατφόρμες του ΕΚ

eu-flagsΤην Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 (ώρα Ελλάδος) πραγματοποιείται στην ολομέλεια του ΕΚ μια από τις σημαντικότερες συζητήσεις για την Κατάσταση της Ένωσης. Η συζήτηση, που γίνεται παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιουνκέρ, αποτελεί ευκαιρία να εξεταστούν ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της ΕΕ αλλά και λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Η ετήσια συζήτηση που πραγματοποιείται στο ΕΚ για την κατάσταση της Ένωσης, αποτελεί ευκαιρία για τους ευρωβουλευτές να ελέγξουν το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων. Στον απόηχο της προσφυγικής κρίσης, του Brexit και της τρομοκρατίας, η συζήτηση αυτής της εβδομάδας είναι πιο σημαντική από ποτέ.

 

Τη συζήτηση ανοίγει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, που με την ομιλία του αναμένεται να κάνει απολογισμό της χρονιάς που πέρασε αλλά και να θέσει τους στόχους για το επόμενο έτος. Ακολουθεί συζήτηση μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι προσπαθούν να θέσουν τις δικές τους προτεραιότητες και να ασκήσουν τη κριτική τους στο έργο της Επιτροπής.

Απευθείας μετάδοση

Στην ειδική πλατφόρμα που διαμορφώσαμε αλλά και στο Storify του ΕΚ μπορείτε να δείτε σε απευθείας σύνδεση τη συζήτηση στην ολομέλεια, να βρείτε επιπλέον πληροφορίες για τους ευρωβουλευτές και τις πολιτικές τους ομάδες αλλά και φωτογραφίες και βίντεο.

 

Επίσης, μέσα από το EP Newshub, μπορείτε να δείτε τα σχόλια των ευρωβουλευτών κατά τη διάρκεια της συζήτησης αλλά και σε όλους τους λογαριασμούς του ΕΚ στο Twitter με το #SOTEU.

 

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μέσω του EP Live και του EbS+.