«Κατάσταση της Ένωσης»: Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ απευθύνεται στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αύριο, 14/9/2016 – #SOTEU

ee globeΤην Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 ώρα Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, θα εκφωνήσει την ομιλία του για την «Κατάσταση της Ένωσης» – State of the European Union Speech – ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση και live blog στην ιστοσελίδα www.ec.europa.eu/soteu.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα προβεί σε απολογισμό του περασμένου έτους, θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Επιτροπής για το επόμενο έτος και θα αναφερθεί  στους τρόπους με τον οποίους η Επιτροπή σκοπεύει να ανταπεξέλθει στα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ακολουθήσει συζήτηση στην Ολομέλεια και δευτερολογία.

Η ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης εγκαινιάζει τον διάλογο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο για την κατάρτιση του προγράμματος εργασίας της Επιτροπής για το 2017, όπως προβλέπεται στην Συνθήκη της Λισαβόνας.

Η φετινή συζήτηση αποτελεί επίσης τη συμβολή της Επιτροπής στην Σύνοδο των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.

Πιο συγκεκριμένα:

* 14 Σεπτεμβρίου 2016

-10:00 έως +/- 13:00: Ομιλία του Προέδρου Γιούνκερ για την Κατάσταση της Ένωσης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Στρασβούργο) , συζήτηση και καταληκτικές παρατηρήσεις.

Hashtag: #SOTEU

* 15:30 και 16:15: Συνεντεύξεις Τύπου  για τις σχεδιαζόμενες πολιτικές της Επιτροπής Γιούνκερ

* 15 Σεπτεμβρίου 2016 – 12:00 – 13:00: Ο Πρόεδρος Γιούνκερ απαντά στις ερωτήσεις τριών δημιουργών του YouTube: της Λετίτσια από την Γαλλία (Le corps La Maison L’esprit), του Γιόνας Εμς από τη Γερμανία (JONAS) και του Λούκατς Γιακόμπιακ από την Πολωνία (20m2) σε συνεργασία με το YouTube, το Debating Europe και το Euronews. Ζωντανή μετάδοση στο EUTube