Νέα της Συνόδου – Βρυξέλλες, 11 Νοεμβρίου 2015

synodos_koryfhsΤο ΕΚ ζητάει τη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού εκλογικού νόμου

 

Το ΕΚ θα θέσει σε ψηφοφορία την Τετάρτη, σε συνέχεια συζήτησης που έλαβε χώρα στην προηγούμενη σύνοδο στις 27 Οκτωβρίου, μία νομοθετική πρωτοβουλία ζητώντας να κατεβαίνουν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άτομα που έχουν επιλεχθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 12 εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

 

Πρακτικές προνομιακής μεταχείρισης διαδικτυακού περιεχομένου

 

Την Τετάρτη το απόγευμα, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την πρακτική μηδενικής χρέωσης που χρησιμοποιείται από ορισμένες επιχειρήσεις στο διαδίκτυο για την προώθηση συγκεκριμένου περιεχομένου, υπηρεσιών ή εφαρμογών. Οι εταιρίες αυτές εφαρμόζουν αυτήν την πρακτική με το να μην χρεώνουν τους καταναλωτές για τη χρήση αυτού του περιεχομένου ή των εφαρμογών.

 

Μετανάστευση: Το ΕΚ ζητά από τα κράτη μέλη να αυξήσουν τα κονδύλια

 

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται την Τετάρτη να ζητήσουν από τα κράτη μέλη να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους και να πληρώσουν για τις ευρωπαϊκές δράσεις που αφορούν τη μετανάστευση και έχουν συμφωνηθεί από τους ηγέτες της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε στις 6 Νοεμβρίου ότι από τα νέα καταπιστευματικά ταμεία που συστάθηκαν για τη Συρία και την Αφρική λείπουν ακόμη 2,22 δισ. ευρώ από συνεισφορές που αναμένονται από τα κράτη μέλη.

 

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην ολομέλεια

 

Σύνδεσμοι

 

Το σχέδιο της ημερήσιας διάταξης

Αναλυτικά όλα τα άρθρα των Νέων της Συνόδου

Απευθείας αναμετάδοση της Συνόδου, των Συνεντεύξεων Τύπου και άλλων γεγονότων μέσω του EPLive

Απευθείας αναμετάδοση της Συνόδου μέσω του EbS/EbS+

EuroparlTV

Ιστοσελίδα της Οπτικοακουστικής Μονάδας του ΕΚ

EP Newshub

Podcasts από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ για τα σημεία κλειδιά της συνόδου ολομέλειας