Νέα της Συνόδου – 24 Ιουνίου 2015 – Βρυξέλλες Η Ελλάδα στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Γιούνκερ

synodos_koryfhsΟι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ θα σχολιάσουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης την Τετάρτη 24 Ιουνίου με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ (προς επιβεβαίωση) τα αποτελέσματα της Συνόδου κορυφής για την Ελλάδα καθώς και τα πιο φλέγοντα πολιτικά ζητήματα που αναμένεται να τεθούν στη σύνοδο κορυφής στις 25-26 Ιουνίου: τη μετανάστευση, την ασφάλεια και τις οικονομικές προκλήσεις. Η συζήτηση στην ολομέλεια του ΕΚ θα ξεκινήσει στις 2μμ ώρα Βελγίου.

Το ΕΚ ψηφίζει για την τελική έγκριση του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ

Το ΕΚ θα δώσει την τελική του έγκριση με ψηφοφορία την Τετάρτη στο επενδυτικό σχέδιο ύψους 315 δισ. ευρώ, το οποίο ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Νοέμβριο, με στόχο την προώθηση της χρηματοδότησης βιώσιμων επενδύσεων. Το ΕΚ τροποποίησε τη δομή χρηματοδότησης του ταμείου, πέτυχε αυξημένη λογοδοσία σε ό,τι αφορά την επιλογή της ηγεσίας του ταμείου και ενίσχυσε τη δημοκρατική εποπτεία της λειτουργίας του.

Συζήτηση σχετικά με το σχέδιο της Επιτροπής για την φορολόγηση εταιρειών

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη το βράδυ με τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί το σχέδιο δράσης που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 17 Ιουνίου για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων. Το σχέδιο, το οποίο σκοπεύει να εισαγάγει μια κοινή βάση φορολογίας εταιρειών (ΚΒΦΕ), ακολουθεί την πρόταση του Μαρτίου με την οποία η Επιτροπή ζήτησε να υπάρξει αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ φορολογικών αρχών και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις φορολογικές αποφάσεις.

 

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην ολομέλεια

 

Σύνδεσμοι

Το σχέδιο της ημερήσιας διάταξης

Αναλυτικά όλα τα άρθρα των Νέων της Συνόδου

Απευθείας αναμετάδοση της Συνόδου, των Συνεντεύξεων Τύπου και άλλων γεγονότων μέσω του EPLive

Απευθείας αναμετάδοση της Συνόδου μέσω του EbS/EbS+

EuroparlTV

Ιστοσελίδα της Οπτικοακουστικής Μονάδας του ΕΚ

EP Newshub

 

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :

http://www.europarltv.europa.eu/

Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.gr/

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε..  Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   @EP_Hellas

http://www.facebook.com/GrafeioEurwpaikouKoinovoulioustinElladaPage