«Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα» – Αθήνα, 27 Απριλίου 2017

Tην Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας – DG GROW) και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης συνδιοργανώνουν συνέδριο με τίτλο: «Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα», στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα).

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα υπογραφούν συμφωνίες μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και των τραπεζών ALPHA BANK και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, για την παροχή χρηματοδότησης στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω των προγραμμάτων COSME και HORIZON 2020.

Το συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων Pier Luigi Gilibert και ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος. Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξουν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης και ο Γενικός Διευθυντής Βιομηχανικής & Επιχειρηματικής Πολιτικής / Εθνικός Απεσταλμένος για τις ΜμΕ του ΥΠΟΙΚΑ Ζαχαρίας Μαυρούκας.

Το συνέδριο έχει στόχο τη στήριξη και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την παροχή έγκυρης και σφαιρικής ενημέρωσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους συλλογικούς τους φορείς για την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, καθώς και στα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία (COSME, HORIZON, EaSI, Ταμείο Επιχειρηματικότητας, Ταμείο Συνεπενδύσεων κλπ) τα οποία είναι διαθέσιμα ή σχεδιάζεται να ενεργοποιηθούν άμεσα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρξουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τους αρμόδιους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, από προέδρους των παραγωγικών φορέων, καθώς και από προέδρους και διευθυντικά στελέχη των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ: http://smf-athens.teamwork.fr

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ προσκαλούνται να παρακολουθήσουν την έναρξη του συνεδρίου και την τελετή υπογραφής (09:15-10:30).