Προκηρύχθηκε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία

 

carloΤο Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά σχέδια ολοκλήρωσης.

Το Βραβείο απονέμεται για σχέδια που αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν νέοι άνθρωποι και που προάγουν την κατανόηση, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής αντίληψης της ευρωπαϊκής ταυτότητας, και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα.
«Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία» απονέμεται κάθε έτος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από κοινού με το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του
Άαχεν.

Το βραβείο για το καλύτερο σχέδιο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, το δεύτερο βραβείο σε 3.000 ευρώ και το τρίτο βραβείο σε 2.000 ευρώ. Στο πλαίσιο του βραβείου, οι τρεις τελικοί νικητές θα προσκληθούν να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο). Επίσης, οι εκπρόσωποι και των 28 επιλεγέντων εθνικών σχεδίων θα προσκληθούν σε τετραήμερο ταξίδι στο                Άαχεν της Γερμανίας.

Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα σχέδια θα απονεμηθούν από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από Αντιπρόσωπο του Ιδρύματος του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του
Άαχεν.

Προθεσμία υποβολής : Έως στις 23/02/2015

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο http://www.charlemagneyouthprize.eu/el/form.html

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε το Βραβείο στο Twitter @EUyouthPrize και στο #ECYP2015.