Στήριξη του Sir Julian King στη θέση του Επιτρόπου για την Ασφάλεια της Ένωσης

julian-kingΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την υποψηφιότητα του Sir Julian King για τη θέση του Επιτρόπου για την Ασφάλεια της Ένωσης. Την υποψηφιότητα του κατέθεσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την παραίτηση του Lord Jonathan Hill σε συνέχεια το βρετανικού δημοψηφίσματος τον Ιούνιο.

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τον διορισμό του Sir Julian King με 394 ψήφους υπέρ, 161 κατά και 83 αποχές, στα πλαίσια μυστικής ψηφοφορίας.

Η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ διεξήγαγε ακρόαση με τον υποψήφιο Επίτροπο το βράδυ της Δευτέρας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ακρόαση μαγνητοσκοπημένη εδώ.

Βάσει του άρθρου 246 της ΣΛΕΕ απαιτείται η γνωμοδότηση του Κοινοβουλίου προτού κάποιος νέος Επίτροπος μπορέσει να αναλάβει τα καθήκοντά του. Τώρα που οι ευρωβουλευτές έδωσαν το πράσινο φως, τα κράτη μέλη μπορούν να προχωρήσουν με τον τελικό διορισμό του.

Σημείωση προς τους συντάκτες

Ως Επίτροπος για την Ασφάλεια της Ένωσης ο Sir Julian θα στηρίξει την εφαρμογή της ευρωπαϊκής ατζέντας για την ασφάλεια. Θα εργαστεί υπό τις οδηγίες του πρώτου Αντιπροέδρου της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, συμπληρώνοντας το έργο του Επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου.