Συζήτηση για τη σύγκρουση συμφερόντων των Επιτρόπων

EU starsΣε συνέχεια των διαφόρων δημοσιευμάτων για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες  πρώην και νυν αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με την Επιτροπή την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016 το απόγευμα μετά τις 4μμ (ώρα Γαλλίας) τους τρόπους με τους οποίους η σκοπεύει να χειριστεί το ζήτημα της αποφυγής σύγκρουσης συμφερόντων για τα μέλη της.

Θα συζητηθούν επίσης και οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την πρώην Ολλανδή Επίτροπο, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, Neelie Kroes, η οποία φέρεται να μην είχε δηλώσει τη συμμετοχή της στο διοικητικό συμβούλιο υπεράκτιας εταιρείας στις Μπαχάμες, ενώ ακόμη κατείχε τη θέση της Επιτρόπου στις Βρυξέλλες.

Ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso, επικρίθηκε επίσης γιατί ανέλαβε καθήκοντα στη μεγαλύτερη θυγατρική της τράπεζας επενδύσεων Goldman Sachs που εδρεύει στο Λονδίνο, στη θέση του μη εκτελεστικού διευθυντή στον τομέα των διεθνών επιχειρήσεων. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας.