Συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών στην Αθήνα

prosfygesΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) πραγματοποιεί στην Αθήνα  στις 28-29 Νοεμβρίου 2016, ετήσιο Συμβουλευτικό Φόρουμ. Το Φόρουμ αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής προσπάθειας των δραστηριοτήτων της EASO για την προώθηση και ενίσχυση του διαλόγου με τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Μέλη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και ειδικοί εμπειρογνώμονες σε θέματα ασύλου και υποδοχής, θα συζητήσουν τις προκλήσεις που συνδέονται με την πρακτική εφαρμογή του προγράμματος για την μετεγκατάσταση αλλά και το θέμα των hotspots.

Θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις σε θέματα που αφορούν στην επικοινωνία με τους πρόσφυγες και τους πολίτες σε ένα ευρύτερο πλαίσιο φορέων αλλά και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των ευάλωτων ομάδων σε περιπτώσεις αυξημένων εισροών.

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 στις 10:00πμ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EASO, Jose Carreira, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos (Αίθουσα: Ηφαιστος, Μιχαλακοπούλου 114, 115 27 Αθήνα).

Οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καλούνται να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 25 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση  info@easo.europa.eu