ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ – PANAMA PAPERS: Συζήτηση με Μοσκοβισί για τις πρόσφατες αποκαλύψεις σήμερα Τρίτη στις 4.30 ώρα Γαλλίας

panama papersΣε συνέχεια των αποκαλύψεων των Panama Papers για τους μυστικούς ιδιοκτήτες περισσότερων από 200.000 offshore εταιρειών, μεταξύ των οποίων πολλοί πολιτικοί και γνωστοί αθλητές, το ΕΚ θα συζητήσει το θέμα με τον Επίτροπο Μοσκοβισί και τον Ολλανδό υπουργό Άμυνας, Jeanine Hennis-Plasschaert, εκ μέρους του Συμβουλίου, την Τρίτη, περίπου στις 4.30μμ (ώρα Γαλλίας).

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν κατά πόσον τα υφιστάμενα μέτρα της ΕΕ κατά της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος είναι αποτελεσματικά.

Η αποκάλυψη των Panama Papers έγινε από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), που είχε επίσης ξεκινήσει την αποκάλυψη του λεγόμενου σκανδάλου «Luxleaks» το 2014, για τη φορολόγηση των εταιριών. Το σκάνδαλο «Luxleaks» οδήγησε στη δημιουργία της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις φορολογικές αποφάσεις <http://www.europarl.europa.eu/committees/el/tax2/home.html>, η οποία εξέδωσε μία μακρά λίστα με νομικές συστάσεις για την εφαρμογή δικαιότερης και πιο διαφανούς φορολογικής πολιτικής<http://www.europarl.europa.eu/news/el/news-room/20151210IPR06812/EP-spells-out-legal-steps-to-fight-aggressive-corporate-tax-planning-and-evasion> στην  ΕΕ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά μέσω του EP Live<http://www.europarl.europa.eu/ep-live/el/plenary/video?date=12-04-2016> και του EbS+<http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm?sitelang=en&page=3&institution=0&date=04/12/2016>