Σύλλογος «12 Ώρες για την Ελλάδα»: Μια ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης

12 ώρες για την Ελλάδα

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

κ. Πάνος Καρβούνης

σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου

 

του κ. Jimmy Jamar, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Βέλγιο,

 

την Τετάρτη 16  Δεκεμβρίου και ώρα 13.00

 

στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

(Βασιλίσσης Σοφίας 2, Αίθουσα «Γ. Σιώτη»)

 

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο κ. Jamar, θα επιδώσει προς την Πρόεδρο του Ιδρύματος International Foundation for Greece, κυρία Ασπασία Λεβέντη, τραπεζική επιταγή 28.883 ευρώ με τα έσοδα από τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις του Συλλόγου «12 Ώρες για την Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες εντός του 2015, ως μια συμβολική χειρονομία στήριξης απέναντι στο έργο που επιτελεί ο συγκεκριμένος φορέας.

 

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Συνέντευξη Τύπου παρακαλούνται να δηλώσουν απαραίτητα τη συμμετοχή τους είτε ηλεκτρονικά  (Denise.Couyoufa@ec.europa.eu) ή

στο τηλέφωνο 210 7272105 (Ντ. Κουγιούφα).

 

Ιστορικό

 

Εμπνευστής του Συλλόγου «12 Ώρες για την Ελλάδα» είναι ο Jimmy Jamar, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, Βέλγος στην υπηκοότητα και ομάδας πολιτών διαφόρων εθνικοτήτων, εγκατεστημένων στις Βρυξέλλες, με στόχο να σταλεί στον ελληνικό λαό ένα έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας σε καιρούς κρίσης.

 

Βασικός στόχος του Συλλόγου είναι η ευαισθητοποίηση των ευρωπαίων πολιτών η ενίσχυση του θετικού κλίματος υπέρ της χώρας μας στην Ευρώπη, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στη διεθνή κοινότητα στις Βρυξέλλες να ανακαλύψει την Ελλάδα μέσα από τον πολιτισμό της, το φαγητό της και την κουλτούρα της.

 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος «12 ώρες για την Ελλάδα» που εδρεύει στις Βρυξέλλες κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να συγκεντρώσει κεφάλαια, μέσω της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, για την υποστήριξη οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και της καταπολέμησης της φτώχιας.